Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив на координаційній нараді правоохоронних органів у понеділок, що 8 кандидатів у президенти звернулися до поліції з проханням про охорону.

"Проводимо роботу щодо охорони кандидатів на пост президента України. Наразі з таким проханням звернулися до Національної поліції вісім кандидатів", - сказав Аваков.

Хто саме з кандидатів попросив про охорону міністр поіменно не назвав.

При цьому він зазначив, що МВС не буде втручатися у виборчий процес щодо підтримки когось із кандидатів у президенти і кожен, незалежно від провладності чи опозиційності, матиме рівні права.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Очільник відомства додав, що наразі вже зафіксовано 1477 заяв та повідомлень, пов'язаних із незаконною агітацією, підкупом виборців, пошкодженням майна та хуліганські дій, через що відкрито 61 кримінальне провадження та складено 306 протоколів про адмінпорушення.

"З метою профілактики таких порушень проводяться зустрічі з керівниками політичних організацій, їх осередків на місцях, а також з довіреними особами кандидатів. Роз'яснюємо неприпустимість і дестабілізацію обстановки в регіонах і державі в цілому", - наголосив він.

Також Аваков повідомив, що до правоохоронних органів надходить інформація про розгортання системи масштабного підкупу і якщо це "перейде у фазу скоєння злочину", то поліція миттєво відреагує.

Крім того очільник додав, що МВС співпрацює з Інтерполом та Європолом для недопущення зовнішнього втручання у сервери Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, Голова охорони Порошенко розповів, скільки разів робили замах на президента

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Порошенко закрив рота писакам Путіна у Мюнхені: вибачтеся перед Україною.

Також "Знай.ua" писав про те, що Охорона президента намагалися поцупити харків'янина в підворіття: з'явилося відео

Нещодавній візит президента України Петра Порошенка в Харків ознаменувався гучним скандалом.