Вчора, 18 лютого, Служба безпеки України повідомила, що російські спеціальні служби планували напад на кілька українських храмів у різних областях країни.

Атака була розділена на дві частини. Детальніше про кожну.

По-перше, активісти Православної церкви України Львівської області повинні були загрожувати Українській єпархії Вірменської апостольської церкви. На їх думку, ця церква була проти того, щоб був підписаний для України Томос.

Більше того, активісти повинні були погрожувати фізичною розправою Єпископу Маркосу і настоятелю львівського кафедрального собору. Вони повинні були вимагати, щоб останні покинули будівлю церкви.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В документі, наданому Службою безпеки України, йдеться про наступне: "Організація провокацій силами радикально налаштованих націоналістів, шляхом публікації в проукраїнських націоналістичних групах в соціально-орієнтованих мережах, від імені фальшивих акаунтів, закликів до гонінь проти вірмен".

Відповідно до цієї частини документа, активісти на другому етапі виконання завдання повинні були опублікувати відповідну інформацію в Інтернеті.

Дана атака планувалась в шести українських містах, а постраждати повинні були дев'ятнадцять храмів.

Нагадаємо, спеціальні служби Російської Федерації планували атаку на українців під час проведення Хресного ходу. Організувати дану провокацію Кремль довірив "Союзу православних братств". Організації по сигналу вищих чинів повинні були привернути увагу якомога більше українців, які поділилися на групи "супротивників Московського Патріархату" та "віруючих" (сутичок).

Як раніше повідомляв Знай.uа, діючу церкву виставили на продаж. Таке оголошення з'явилося в мережі. Церкву планували віддати в добрі руки за досить пристойну суму. Цікаво, хто цей жартівник?

Знай.uа писав, Філарет розповів про майбутнє української церкви. З його слів, Томос - це тільки початок. Тим не менш його отримання - це ще не остаточна перемога. Незважаючи на це, Філарет назвав це величезною нагородою.