21 лютого 2019 року заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко повідомив, що співробітники національної спецслужби викрили "виборчу піраміду", яка працювала у низці регіонів України, знаходилася під керівництвом Народного депутата України і мала на меті забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах.

Заступник голови СБУ заявив, що в результаті понад 30 обшуків, які проводяться у членів угруповання, яке мало на меті масштабний підкуп виборців, вилучили десятки тисяч доларів, розписки про виплату коштів та інші документи.

Поняті, які були присутні під час проведення однієї з слідчих дій, надали фото, на яких зображені купюри та графіки розподілу «чорної каси», яка мала забезпечити перемогу одному з кандидатів в президенти. На фото видно, що в приміщенні знаходяться також агітаційні матеріали на підтримку кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

Згдіно вилученого запланованого бюджету розподілу грошових коштів, який мав забезпечити реалізацію спецпроекту «Перемога у 1-му турі та захист результату по округам», лише на три області – Вінницьку, Волинську та Дніпропетровську, на підкуп виборців планували витратити майже 1,7 мільярда гривень. Вартість купівлі одного голосу в цих областях відповідно становила 1586 гривень, 1443 гривні і 1049 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вдалося також з’ясувати прізвище Народного депутата України, який організував і контролював діяльність «виборчої піраміди». Ним виявися член партії ВО «Батьківщина» Дубіль Валерій Олександрович. На даний момент соратника Юлії Тимошенко вже госпіталізували з діагнозом «гіпертонічний криз».