Як організувати на вибори цікаві дебати між кандидатами та які саме команди мають представляти висуванців – та хто стоятиме за Порошенком, – розповів лідер політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

Інтерв'ю з Миколою Томенком розміщено на сайті політстли.

«Дебати між кандидатами в президенти – своєрідний елемент політичної боротьби. Хтось може злякатися і не прийти», – одразу зауважив Микола Томенко. На його думку, більшість висуванців взагалі не цікава виборцям, тому це несуттєво.

«І норма закону, і загальноукраїнська практика показали, що може хтось не прийти.

Наразі представлено 44 кандидати – якщо всі з них прийдуть на теледебати, їх ніхто дивитися не буде.
Більше двадцяти з них – нульові кандидати, з рейтингом близьким до нуля. Який сенс витрачати гроші на цих кандидатів?»

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Втім, у Томенка і його команди є варіант, який може бути привабливим для крупних телеканалів та сподобається глядачам.

«Анатолій Гриценко запропонував такий варіант. Ми маємо сьогодні п’ять кандидатів, що долають бар’єр у 5%. Це Зеленський, Порошенко, Тимошенко, Гриценко і Бойко. Найцікавіше почути саме лідерів. Ми пропонуємо великим каналам наступний формат. Ви виділяєте час, готуєте набір питань і запрошуєте команди кандидатів. І тоді ми можемо зламати бутафорську кампанію, де за кандидатів пишуть і говорять.

Порошенко повинен привести Кононенка, Березенка і Грановського – справжню команду, не формальну. Тих, хто приймає рішення».

Як повідомлялося раніше, лідер руху “Рідна країна” Микола Томенко розповів про підкуп виборців та закликав демократичну опозицію чинити опір передвиборчим махінаціям.

“Пропоную всім опозиційним демократичним силам розпочати просвітницьку кампанію проти спроб підкупу і залякування виборців з боку влади”, – заявив Микола Томенко.

Так приводом стали бланки із зобов’язаннями для українців від команди президента Петра Порошенко. Підписанти цього документа погоджуються не робити дій, які сприяють підривання довіри до чинного президента і Партію БПП “Солідарність”.

Томенко переконаний, що ми спільно здатні забезпечити конституційне право усіх громадян на таємне голосування.