22 лютого ряд ЗМІ опублікували фейкову новину про те, що українського олігарха Дмитра Фірташа затримали у Вені. Усі вони поставили посилання на статтю, опубліковану в "BBC-Україна" ще 21 лютого 2017 року.

Прес-служба Дмитра Фірташа підтвердила, що українські ЗМІ опублікували матеріал 2-річної давнини про те, що австрійський суд дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа в США.

У 2019 році жодного засідання щодо екстрадиції Дмитра Фірташа поки що не відбулося. Дехто вважає, що подібна інформація з'явилася не випадково, адже компанії продовжують дискредитувати українського бізнесмена. У прес-службі зазначають, що останні події, в яких фігурує ім'я Фірташа - політично мотивоване переслідування.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше ми писали, що 16 січня, спливло рішення суду Кіпру про арешт рухомого і нерухомого майна українського олігарха Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.

Пресі стало відомо, що позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ і вже через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов безпосередньо почнуть розглядати наприкінці січня.

Джерела підкреслюють, що Фірташ - бенефіціар приватного акціонерного товариства "Юкрейніан Кемікал Продактс" і зареєстрованого в Росії ТОВ "Титанові інвестиції".

Нагадаємо, олігарх Дмитро Фірташ запевняє, що може і хоче вже зараз повернутися в Україну.

"В принципі, я можу їхати хоч сьогодні, мені паспорт віддали, у мене цих проблем немає", - зазначив Фірташ у відповідь на питання, коли він зможе повернутися в Україну.

Олігарх вже рік перебуває в Австрії. Він скаржиться, що хоче повернутися додому, а тут йому складно жити.

Як повідомляв "Знай.ua", майже кожного дня монополіст НАК "Нафтогаз" опиняється у центрі скандалу. Оскільки це один із найбільших генераторів фінансового потоку, то і боротьба за компанію серйозна. Пов'язано це також і з виборами, які відбудуться вже 31 березня.

Також "Знай.ua" писав, національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз запропонувала українцям самостійно вибрати тип встановлюваного лічильника газу.