Кандидат у президенти України, лідер Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський 23 лютого зустрівся з делегацією Світового банку на чолі з директором у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

На зустрічі обговорювали основні положення програми "Слуги народу" та перші кроки у разі обрання главою держави.

Команда Зеленського, рух "Слуга народу"
Команда Зеленського, рух "Слуга народу"

"З контексту зустрічі: Володимир подякував представникам Світового банку за допомогу Україні, насамперед, у забезпеченні макроекономічної стабільності, реалізації низки реформ, зокрема у сфері протидії корупції (сприяння у впровадженні електронних декларацій, створенні Антикорупційного суду)", - прокоментували у "Зе! Команді".

Команда Зеленського, рух "Слуга народу"
Команда Зеленського, рух "Слуга народу"

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, учасники зустрічі домовилися про співпрацю на наступних рівнях:

— забезпечення верховенства права та антикорупційна реформа (гарантування незалежності антикорупційних органів, створення незалежного Антикорупційного суду);

— запуск ринку землі;

— сприяння у проведенні медичної реформи;

— фіскальна реформа;

— реальна реформа газового сектора;

— запуск доступного кредитування в Україні.

Цікаво, що Світовий банк погіршив прогноз зростання ВВП України на 2019 рік до 2,9%, у 2020 році - до 3,4% Про це йдеться у доповіді "Перспективи світової економіки" (Global Economic Prospects, січень 2019 року).

Як зазначено у документі, порівняно з прогнозом, оприлюдненим у червні 2018 року, прогноз на 2019 рік знижено на 1,1 в.п., на 2020 рік - на 0,6 в.п.

Прогноз на 2018 рік збережено на рівні 3,5%, у 2021 році зростання складе 3,8%. Таким чином, оновлений прогноз Світового банку щодо зростання ВВП України виглядає наступним чином: 2018 рік - 3,5%, в 2019 рік - 2,9%, у 2020 рік - 3,4%, 2021 рік - 3,8%.

Дивіться: Як українців розводять на виборах? (коментує Володимир Зеленський)

Нагадаємо, команда кандидата у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленського оголосила набір у свій штат – мова йде про вакансії експертів різного типу.

Як повідомляв "Знай.ua", в РПЦ прокоментували кандидатуру Зеленського на виборах. Також "Знай.ua" писав, що кортеж Порошенка оцінив реформовані дороги Гройсмана.