Кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський підняв вкрай болюче питання для водіїв і пішоходів зокрема: розмитнення авто на іноземних номерах та наші розбиті дороги, котрі попри всі звіти "Укравтодору" зовсім не тішать око і практично всіяні ямами на кожному кілометрі.

"Квартал 95" із концертом в Ужгороді
"Квартал 95" із концертом в Ужгороді

Як досягти такого рівня, як наприклад у Німеччині, котра славиться своїми добре облаштованими шляхами та розвиненою інфраструктурою? Чи справді на це підуть роки часу і мільярди грошей?

Зокрема, у "Зе! Команді" обговорювалися наступні питання:

"Квартал 95" із концертом в Ужгороді
"Квартал 95" із концертом в Ужгороді

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

• Що робити з євробляхами і скільки має коштувати розмитнення авто в Україні?

• Більш ніж 500 тисяч людей у Зе!команді. Як ми плануємо усіх залучити до нашої кампанії?

• Як стати спостерігачем та захистити вибори?

• Чим кожен може допомогти Зе!команді?

• Скільки людей допомагає розробити програму "Країна мрій" та хто ці люди?

• Кандидат у Президенти чи людина?

Зеленський поспілкувався із "євробляхерами", котрі прозоро натякнули слузі народу – не може бути у державі із найнижчим рівнем зарплат найвища ціна на розмитнення. Кандидат із цим повністю погодився.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Припускали, що логічна вартість процедури не повинна перевищувати 10%. Більш того, водії навіть підготували відповідний законопроект і готові показати всю схему, котра на їх думку буде виправданою та лояльною.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Окрім цих 10% - 1,5% складатиме безпосередньо митний збір і 3% - військовий на підтримку армії. Тобто, у підсумку – не більше 15%. Що стосується ціни на авто, то вона ринкова, і змінити тут щось навряд чи вийде. Але так чи інакше Зеленський погодився розглянути пропозицію, тому що кому як не водіям знати – що не так із процедурою.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

Та й дороги бажано б відремонтувати на совість. А то виходить, що купивши авто на іноземних номерах, оплативши його розмитнення, потім доведеться викинути купу грошей на відвідини СТО. Тільки тому, що мало яка машина витримає такі "ямкові ремонти".

Дивіться: Євробляхи vs Укрдороги, відповідає Зеленський

Нагадаємо, команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського запустила офіційний сайт.

Як повідомляв "Знай.ua", лідер фракції "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що має намір разом з іншими фракціями офіційно розпочати процедуру імпічменту чинного лідера держави Петра Порошенка. Також "Знай.ua" писав, що соціологи оприлюднили результи останнього опитування, яке стосується президентських та парламентських виборів в Україні.