Країна-агресор Росія зарахувала майже 40 тисяч бойовиків, які перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу до Південного федерального військового округу. А система "безпеки" на цій території є фактично підрозділом СБУ.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, пише "Апостроф".

За словами очільника МінТОТ, ці підрозділи, що включені у військову систему Південного федерального військового округу РФ, повністю підпорядковуються агресору. Зокрема, в питаннях організації їхньої діяльності, зв’язку, попереджень про військові загрози тактичного характеру, командування та матеріально-технічного забезпечення.

"До речі, пам’ятаєте, як Путін залякував відео про найсучаснішу зброю? Так от, її зразки, які можна побачити не за допомогою анімації, а начебто на реальних фото, це так звані системи "Кинджал". Було оголошено, що перші "Кинджали" вже є на озброєнні саме в Південному федеральному військовому окрузі, який структурно і територіально охоплює Крим та окупований Донбас", – повідомив Черниш.

Вадим Черниш
Вадим Черниш

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Він додав, що система "державної безпеки" на окупованому Донбасі (так зване МГБ) фактично є філією російського ФСБ. Утім, функціонує також ГРУ Генштабу РФ, і кожна з цих структур хоче отримати свій ласий шматочок. Для цього на окупованій території створені всі умови: відповідальності жодної, суди не діють, зброя є.

Водночас, безкарність вже почала дошкуляти ляльководам з Москви.

"От і уявіть, якщо один – ставленик одного центру впливу, а другий – підпорядковується іншому центру впливу, і між ними виникає конфлікт, то, як не дивно, цей конфлікт вирішується в Москві. Ці конфлікти наразі поглибились. Ціла низка конфліктів, що відбуваються на рівні Донецької і Луганської областей, фактично перенесена в кабінети Москви. Тобто, чиновники в Москві перебувають у напружених стосунках через ситуацію на Донбасі", – зауважив міністр.

Вадим Черниш
Вадим Черниш

За цивільний компонент відповідають в Путіна довірені особи.

"Цивільна гілка, що відповідає за соціально-економічне забезпечення, представлена так званою комісією уряду РФ з питань надання гуманітарної допомоги, яку очолює Сергій Назаров. За ідеологічну і політичну частину відповідає відомий всім пан Сурков", – каже Черниш.

Нагадаємо, що в США готують нові санкції проти Росії: поплатиться і за Азов і за втручання у вибори.

Як повідомляв портал "Знай.uа", екс-адвокат президента США дав шокуючі свідчення в суді: договори з Росією, расизм і брехня.

Раніше "Знай.uа" писав, що Російська Федерація планує провести сухопутний коридор на анексований Крим в її плани входять окупація Миколаївської та Херсонської областей.