Міжнародна організація Transparency International шокувала заявою щодо України. Виявляється, українці ризикують втратити безвізовий режим з ЄС після скасування відповідальності за незаконне збагачення. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті організації.

Міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International повідомляє, що скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення є порушенням міжнародних зобов'язань України і може привести не тільки до скасування безвізового режиму з ЄС, але навіть замороження співпраці з МВФ.

"Справи чиновників, звинувачених у корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права повинно бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС і фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни", - запевнила голова правління Transparency International Делія Рубіо.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На думку Transparency International, стаття 368-2 КК України, яка рішенням Конституційного суду була визнана неконституційною, насправді покладала тягар доведення невинності не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення. У правозахисній організації підкреслюють, що уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що допомога МВФ та безвіз під загрозою, Україна може втратити все: деталі скандального розслідування. Експерти заявили, що уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення. Якщо рішення не знайдуть, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни

Як повідомляв Знай.uа Тимошенко зізналася, звідки гроші "Батьківщини": підпільна мережа партизан.