Станом на 4 березня майже 500 українців-заробітчан подали у столиці Польщі заяви про включення до списків виборців перед президентськими виборами в Україні. Про це повідомила керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса, пише Укрінформ.

Усі громадяни України, які тимчасово мешкають за кордоном і в день виборів перебувають на території Польщі, мають право написати заяви про зміну виборчої адреси.

За словами керівника консульського відділу, станом на сьогодні 486 осіб написало заяви про включення до списків виборців.

Дипломат додала, що до списків виборців за кордоном включають осіб, які знаходяться на тимчасовому або постійному консульському обліку. А станом на сьогодні на консульському обліку у Варшаві знаходиться близько 15 тис. українців, а по країні загалом – 30 тис. громадян.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Український дипломат закликала усіх свідомих громадян України, які не перебувають на консульському обліку, але хочуть проголосувати на президентських виборах, прийти до консульських установ і заповнити відповідну анкету.

Варто зазначити, що у Польщі це можна зробити у генконсульствах України в Любліні та Кракові, консульстві у Гданську та консульському відділі посольства у Варшаві.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 березня, стало відомо про відмову кандидата у президенти Андрія Садового від участі у виборах на користь Анатолія Гриценка.

Як повідомляв портал Знай.ua, Садовий пояснив, чому знявся з виборів на користь Гриценка: саме зараз з'явився шанс. Гриценко вже рік пропонував Садовому об'єднатись на президентських виборах.

Не зважаючи на те, що Гриценко вже рік пропонував Садовому об'єднатись на президентських виборах, він вирішив зробити це лише зараз.

Також Знай.ua писав, опитування показало, що Анатолій Гриценко отримає 15% голосів в разі приєднання до нього Садового.