З'явилася цікава інформація про доходи українського президента. Відомо, що Петро Порошенко на посаді глави країни отримує 28 тисяч гривень в місяць. Нагадаємо, що мінімальна зарплата в Україні офіційно становить 4170 гривень.

Про це стало відомо завдяки заявою самого гаранта.

"Я з 98-го року не отримую зарплату на державній службі і все це перераховую на благодійність. Це, в тому числі і тому, що я маю джерела, за рахунок чого жити. На сьогоднішній день рівень зарплати президента становить 28 тисяч", – заявив Петро Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

У той же час він зазначив, що велика кількість представників суддівського корпусу, слідчих та інших посадових осіб мають в рази, а на окремих державних підприємствах у 100 разів вищу зарплату, ніж у президента.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У зв'язку з цим Порошенко заявив про необхідність врегулювати питання з зарплатами державних службовців, прибрати будь-які спеціалізовані закони, які роблять вибіркові підвищення зарплат, і збільшувати зарплати всім держслужбовцям за загальними принципами.

Варто нагадати, що пенсії українців, незважаючи на анонсовані в 2019 році "підвищення", залишаються одними з найнижчих у світі. Про це написав юрист Михайло Шнайдер в Facebook.

"Жити "по-новому" - це коли українці отримують найнижчі пенсії в світі. Ні в одній державі світу, де існують пенсійні виплати, немає пенсій нижче 53 долара. "Радує" тільки одне - на ці гроші можна купити 5 тортів Roshen", - пише Шнайдер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український комік і телеведучий Володимир Зеленський знову посів першість у президентському рейтингу за останніми опитуваннями виборів. А чинний глава України Петро Порошенко і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко трохи відстають, проте їх показники практично на рівні. Опитування проводила соціологічна група "Рейтинг" за 19-28 лютого.

Нагадаємо, Гордон раптово Порошенко попросив про допомогу: це прокляття для країни.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко з баклажкой води заморив українців: "з похміллям не жартують".

Знай.uа писав, корупційний скандал в оборонці: Гладковський пригрозив "замовникам", мішень для фейків.

Дивіться відео по темі: