Українцям показали заробітну плату керівника "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Про це стало відомо з інформації Наглядової ради Нафтогазу, передають ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що глава наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд направила прем'єр-міністру Володимиру Гройсмана звернення, в якому вказана щомісячна зарплата Коболєва. Вона складає 2,082 мільйона гривень, а також премії у відсотках до місячного і річного окладів.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За даними джерел, середньорічний оклад Коболєва складає 10,514 мільйонів гривень, а в цілому в 2019 році, включаючи премії - 126 169 200 гривень. Разом із закладеною наглядовою радою Нафтогазу премією за Стокгольмський арбітраж зарплата Коболєва в розмірі 216 мільйонів гривень, то його річний заробіток досягне 342 мільйонів гривень, а середньомісячна зарплата складе 28,5 мільйона.

"Ми (наглядова рада Нафтогазу) Обговорювали компенсаційний пакет глави правління. Ми звертаємо особливу увагу на те, що рішення про поточний рівень компенсаційного пакета Коболєва спочатку прийнято акціонером", - сказано в документі.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

За рішенням ради, в компенсаційний пакет входять премії, які розраховуються у відсотках до місячного посадового окладу за місяць і річного окладу. Так, з 1 січня пропонується виплачувати Коболєва наступне:

- квартальна премія за рік в розмірі 24 984 000 гривень
- річна премія за досягнення цілей і ключових показників в розмірі 24 984 000 гривень
- премія за реалізацію цілей в середньострокових проектах в розмірі 24 984 000 гривень
- премія за особливі досягнення в розмірі 12 492 000 гривень
- премія за реалізацію цілей в довгострокових проектах в розмірі 12 492 000 гривень
- матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі 1 249 200 гривень. Відповідно до цих даних, всього за поточний 2019 рік Коболєв має заробити 126 169 200 гривень, при цьому його зарплата за місяць складе 10 514 100 гривень.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Нагадаємо, скандальному керівникові правління компанії НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву підвищили зарплату, подовживши контракт іще на три роки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українська компанія "Нафтогаз" виграла арбітраж у Гаазі про визнання РФ винною у втраті компанією активів через анексію Криму.

Також Знай.ua писав про те, що монополіст НАК "Нафтогаз" часто опиняється у центрі скандалу.