Кандидат в президенти України, народний депутат Євген Мураєв заявив про відмову балотуватися на користь іншого кандидата Олександра Вілкула - заступника голови парламентської фракції "Опозиційний блок".

"Ми вирішили об'єднати наші політичні сили, і найближчим часом пройде об'єднавчий з'їзд, на якому ми зможемо багаторазово посилити наш вплив на політичні процеси, які відбуваються в нашій країні",- заявив Мураєв на прес-конференції.

Отже, "Опозиційний блок-Партія миру і розвитку" і "Наші" об'єднаються, а загальний список на парламентських виборах очолить Мураєв. У свою чергу, Вілкул пообіцяв, що призначить Мураєва прем'єр-міністром, "коли стане президентом".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В той же час рейтинг Мураєва, за даними групи "Рейтинг", становить 2,5%, а Вілкула - 1,5%. Тому те, що Мураєв знявся на користь Вілкула, а не навпаки, виглядає не зовсім логічно. З іншого боку, Вілкул спирається на підтримку бізнес-імперії Ріната Ахметова. А значить, міг надати Мураєву набагато більше "аргументів" на користь зняття з виборів, ніж Мураєв йому.

Відзначимо, що обидва політики є преставниками табору так званого політичного південного сходу. Найбільш популярним політиком від нього є Юрій Бойко ( "Опозиційна платформа-За життя"), чий рейтинг більше 11%.

Об'єднання Вілкула та Мураєва навряд чи дозволить їм претендувати на місце в топі виборчих перегонів, зате може позбавити частини голосів Юрія Бойка, не дозволивши тому випередити Петра Порошенка.

Таким чином, зняття Мураєва з виборчих перегонів в результаті спрацювало на Порошенка.

Варто нагадати, що 7 березня - останній день для подачі заяв про зняття кандидатів з виборів, 8 березня ЦВК повинна затвердити остаточний список претендентів.

Нагадаємо, Євген Мураєв заявляв, що готовий боротися за президентське крісло.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вілкул обматюкав журналіста

Також Знай.ua писав, агітаційний "спецназ" Вілкула з дівахами в міні-спідницях і попами в рясах бороздить українські простори