Спікер генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган 7 березня опублікувала фрагменти переписок у справі про спробу підкупу кандидата у президенти, позафракційного нардепа Юрія Тимошенка.

Відповідний допис з'явився на її сторінці у Facebook.

Варто відзначити, що на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання лідера Партії захисників України Тараса Костанчука. За словами Луценко слідчі відразу ж вилучили телефон затриманого, де він переписувався з помічником Юрія Тимошенка.

З опублікованих скріншотів можна помітити, як Костанчук пропонував помічникові Тимошенко "варіанти" подій, коли кандидат у президенти подасть заяву про зняття з виборів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Для Юри. Моя пропозиція. Виходить чистим із ситуації, стає героєм для народу, що не пішов на поводу у влади, не дав себе використати. Не продався Пороху. Стає відомою, публічною особою. Ми допомагаємо з розкруткою у ЗМІ. Стає одним із лідерів Партії захисників України, починає працювати на майбутні вибори, у Верховну Раду, на наступні президентські – кандидат від партії. Закривають кримінальні справи (по тобі, по ньому). З'являється фінансування роботи і політичної діяльності – приблизно 10 млн тільки на цей рік", – ідеться в повідомленні.

Крім того відзначається, що Костанчук запропонував і "негативні" варіанти, коли Тимошенко відмовляється від зняття з президентської гонки.

"1. Для народу Юра – зрадник, що працює на Пороха. Продав своє прізвище за якісь гроші... 2. Абсолютне забуття після виборів, більше нікому не буде цікавий, таких не люблять. 3. Кримінальні переслідування від МВС по членах комісії, які будуть займатися крадіжкою бюлетенів, фінансування, всього, за що придумають. 4. Поливання брудом у ЗМІ від опонентів Пороха. Залишиться в історії як людина, яка вдало використала своє прізвище".

Нагадаємо, Україна втратила трьох кандидатів у президенти.

Як повідомляв "Знай.ua", Тимошенко могли вбити, скандал набирає обертів.

Також "Знай.ua" писав, що Тимошенко пропонували мільйони за відступ.

Генпрокурор назвав замовника підкупу Юрія Тимошенка