Європейські друзі України знову нагадали Брюсселю про небезпеку з боку Кремля. Через агресивну політику Російської Федерації Євросоюзу потрібно бути єдиним й посилити увагу. Такою заявою відзначився президент Латвії Раймондс Вейоніс.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Spiegel.

"З 2014 року ми спостерігаємо явно агресивну політику Росії щодо досягнення геополітичних цілей... Ми повинні бути пильними. Нам потрібен надійний стримуючий фактор, щоб одного разу Росія не напала на іншу європейську країну, як на Україну", - сказав президент.

Раймонд Вейонис

Він також вважає, що не варто недооцінювати вплив Росії, особливо пропаганду в ЗМІ. За словами президента, особливо сприйнятливі до неї росіяни, які живуть в Латвії протягом кількох поколінь.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Путін
Путін

"Немає сумнівів, що Кремль робить щось для зміцнення проросійських сил в Європейському парламенті і розколу Європи. Всі демократи повинні бути готові до цього", - додав Вейоніс.

Варто нагадати, що Україні не варто розраховувати на припинення агресії з боку Російської Федерації в найближчій перспективі, однак, може стримати її розширення присутності НАТО в Чорноморському регіоні. Цю інформацію повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ході зустрічі з директором з питань РФ і Євразії Фіоною Хілл, передає прес-служба Кабміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте, уряд Риму працює над тим, щоб скасувати санкції проти Росії. Під час виступу на зовнішньополітичній конференції в Генуї він зазначав, що санкції проти Росії, які ввели в 2014 році, не повинні бути самоціллю. Конте зазначає, що заходи, прийняті проти РФ, є неефективними і шкодять економіці Італії.

Нагадаємо, Євросоюз відмовляється від переведення стрілок: перехід на літній час скасовують.

Як повідомляв Знай.uа Росія повинна негайно забратися з Криму: Медведєву поставили ультиматум.

Знай.uа писав, Лукашенко несподівано накинувся на Путіна: загнав Білорусь під плінтус.

Дивіться відео по темі: