Протягом 10 років Україна в змозі досягти рівня доходів населення як у країнах Євросоюзу, наприклад, Польщі. Але все не так просто, як може здаватись. Щоб досягти рівня Євросоюзу, необхідно вдвічі прискорити зростання ВВП.

Для цього необхідно, щоб уряд забезпечив щорічне зростання економіки в середньому на 7%. Заяву стосовно європейських зарплат зробив економіст Світового банку Карліс Смітс.

Експерт переконаний, що за нинішніх умов зростання економіки в 3-3,5% Україні потрібно близько 50 років, щоб забезпечити рівень зарплат, як у Європі. Якщо ж зростання економіки буде нижче, то ситуація з доходами стане ще гіршою, ніж зараз, тобто взагалі критичною.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Смітс наголошує, що в Україні продуктивність праці надто низька і залишає бажати кращого. Для прикладу: українець за рік виробляє стільки ж продукції, як європеєць за 17 днів. Причина - низький технологічний рівень у країні. Він залишився на рівні 90-х років, у спадок від Радянського Союзу.

Цікаво, що на сьогоднішній день українці отримують найнижчі зарплати в Європі, якщо перевести в єдину валюту. Головною причиною такого стану речей є результат падіння гривні, що спостерігається протягом останніх років.

В середньому, українці отримують чисту (на руки) зарплату в розмірі 190 євро (6048,04 за курсом Нацбанку). Поруч розташовані Молдова і Азербайджан - 216 і 232 євро.

Найвищу чисту зарплатню отримують в Швейцарії - 4421 євро. А Ліхтенштейн і Монако по зарплатах перевищують навіть попередню країну.

Нагадаємо, пенсіонерам перед виборами дадуть по дві тисячі: у чому підступ раптової "щедрості". Гроші ділитимуть відповідно до формули, яка враховує коефіцієнт страхового стажу та коефіцієнт заробітку.

Як повідомляв Знай.uа, розсекречено зарплату Коболєва у "Нафтогазі": вистачить обігріти половину України. Наглядова рада "Нафтогазу" оприлюднила щомісячні заробітки Андрія Коболєва.

Також Знай.ua писав про те, що Розенко розповів про "шалений ріст зарплат": Україна на порозі економічного дива.