Велике бажання українців проголосувати на президентських виборах 31 березня, що простежується в останніх соціологічних опитуваннях, пояснюється їхнім прагненням змінити ситуацію в країні, а кандидат у президенти Володимир Зеленський є тим, хто може спонукати прийти на дільниці молодь і «противсіхів».

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це заявив політичний експерт аналітичного порталу «Слово і Діло» Валентин Гладких.

«Гіпотетична висока явка пояснюється бажанням українців змінити ситуацію в країні. Тим паче, що кандидати є на будь-який смак. І, звісно, такий кандидат, як Зеленський, може привести на дільниці тих громадян, які раніше не ходили на вибори, – молодь та «противсіхів», – сказав він.

Експерт звернув увагу, що результати останніх опитувань, згідно з якими художній керівник студії «Квартал 95» продовжує лідирувати з великим відривом від опонентів, свідчать про відсутність інструментів протидії феномену Зеленського у політтехнологів пропрезидентської команди.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

«Дискредитаційна кампанія, яку розгорнули проти Зеленського, фактично провалилася. Бо і суб’єкти цієї кампанії, і напрямки дискредитації виявилися незначущими для виборців. А іншого інструментарію, крім недолугих спроб дискредитувати уявними зв’язками з Коломойським, «офшорами» чи фірмами в Росії, президентська команда так і не вигадала», – зазначив Валентин Гладких.

Водночас політолог підкреслив, що скандал із Укроборонпромом позначився на рейтингу Петра Порошенка, оскільки він «вибиває один із наріжних каменів кампанії президента – розбудову армії».

«Картковий будиночок «армії» розсипався, як і рейтинг Порошенка. Виявляється, що за риторикою про модернізацію армії ховається контрабанда і бажання спритних ділків з оточення президента заробити. Виявляється, наша «модернізована» армія, яка стрімко наближається до стандартів НАТО, залежить від контрабанди запчастин з країни-агресора», – заявив він.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, проведеного групою «Рейтинг» на початку березня, лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, якого підтримують 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати. Другу позицію займає Юлія Тимошенко (18,3%), третю – Петро Порошенко (16,8%), тоді як у лютому він випереджав Тимошенко.