З'явилася інформація, що починаючи з квітня населення України платитиме за блакитне паливо вище ринкової ціни. Голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв повідомив ще кілька неприємних новин.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Коболєва в Facebook.

ціна на газ
ціна на газ

"Ціна на європейському ринку за останні місяці знизилася настільки, що з квітня українські газові трейдери, ймовірно, пропонуватимуть газ за ціною нижчою, ніж поточна ціна, встановлена для населення в постанові про ПСЗ (постачання за спеціальним зобов'язанням). З урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна виходить на рівні приблизно 8380 грн/тис. кубометрів, а населення платить за 8550 грн (або більше, тому що газзбути маніпулюють з обсягами і норм)", - написав глава "Нафтогазу".

Коболєв думає, що виходом із ситуації може стати скасування режиму ПСЗі відкриття ринку побутових споживачів для конкуренції між постачальниками.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2019 році українцям обіцяють велику середню зарплату Доходи громадян можуть зрости до 12 тисяч гривень, збільшившись на 20%. Однак за 12 тисяч віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що не впевнений в конкретності озвученої суми. Він не виключає коливання розміру зарплати у разі, якщо зі своїми завданнями не впорається Нацбанк.

Варто нагадати, що Наглядову раду "Нафтогазу України" виступив з пропозицією до Кабінету міністрів затвердити компенсацію чолі компанії з середньомісячною зарплатою 10,5 млн грн, а з урахуванням перемоги в Стокгольмському арбітражі – трохи більше 28,5 млн грн. З такою заявою виступив глава наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд до прем'єр-міністра Володимиру Гройсману.

Нагадаємо, зарплата Коболєва розлютила Україну: могли врятувати не одне життя на ці гроші.

Як повідомляв Знай.uа розсекречено зарплату Коболєва в "Нафтогазі": вистачить обігріти половину України.

Знай.uа писав, влада продовжила з Коболєвим контракт, віддячивши йому за знищення українців.

Дивіться відео по темі: