У кандидата в президенти Володимира Зеленського можуть виникнути проблеми у день виборів - це пов'язано із кількістю членів виборчих комісій на місцях.

Про це розповіла політконсультант Світлана Кушнір, передають ЗМІ.

"Свого часу на парламентських виборах стало проблемою велика кількість членів виборчих комісій, а їх було 18 чоловік. Тепер же на цих президентських виборах їх повинно бути не менше 30, тому що 38 кандидатів у президенти. Звідси виникають загрози зриву виборів вже безпосередньо в день голосування, адже повинен бути обов'язково кворум, тобто, має бути присутнім більшість членів виборчої комісії, тільки в такому випадку може бути відкрита виборча дільниця", - розповідає Кушнір.

вибори в Україні
вибори в Україні

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Політконсультант підкреслила, що члени виборчої комісії повинні отримати протоколи з мокрими печатками та підписами всіх членів комісії. Але, як часто буває, протягом дня хтось втомився, кому-то стало погано, а хтось взагалі вирішив "зникнути".

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Світлана Кушнір зазначила, що є проблема для тих кандидатів в президенти, які не потрапляють у першу трійку. Виникає питання, чи здатні вони забезпечити супровід виборів.

У Тимошенко і Порошенко є партійні структури, які готові відстояти результат. А ось у кандидата Зеленського з цим проблема, тому невідомо, чи зможе команда шоумена мобілізувати свій електорат перед виборами. І, найголовніше - після того, як люди проголосують, є сумнів, що вийде зберегти отриманий результат.

Нагадаємо, відомий український шоумен та кандидат у президенти Володимир Зеленський надав можливість кожному українцю задати запитання, яке найбільше непокоїть, та отримати на нього відповідь в телефонному режимі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, за якого готові проголосувати 27,7% тих, хто визначився і має намір голосувати, про що говорять результати опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс", проведеного з 5 по 10 березня.

Також Знай.ua писав про те, що на кандидата у президенти Володимира Зеленського, рейтинг якого на порядок вищий, ніж у його опонентів, посипався справжній "водоспад" фейків перед виборами.