Після того, як президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв 19 березня оголосив про відставку, було прийнято рішення, що правити країною буде спікер верхньої палати парламенту Казахстану, Сенату, Касим-Жомарт Токаєв. Це передбачає конституція країни. Тобто президентський термін Назарбаєва до 2020 року продовжить Токаєв. Чергові вибори президента в Казахстані повинні відбутися 2020 року.

Як уже повідомлялося, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив, що подає у відставку, 19 березня, у зверненні до народу. Цей чоловік керував країною майже 30 років, він назавжди залишиться головою Ради безпеки центрально-азіатської держави. Такий закон був прийнятий парламентом у 2018 році. І хоч Назарбаєв пішов у відставку з поста президента, він залишається головою правлячої партії «Нур-Отан».

Як повідомляється, 65-річний Касим-Жомарт Токаєв є кар'єрним дипломатом. Цей чоловік вже побував на посаді міністра закордонних справ і навіть прем'єр-міністра. Політик свого часу навчався в Москві, він вільно говорить на казахською, російською, англійською та китайською мовами.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що стосується 78-річного Нурсултана Назарбаєва, то він беззмінно очолював Казахстан з квітня 1990 року. У квітні 2015 році він був переобраний на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців. Політик є рекордсменом по перебуванню у владі на пострадянському просторі. Законодавством Казахстану Назарбаєв наділений офіційним титулом лідера нації.

Нагадаємо, раніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв видав указ "Про затвердження Концепції дизайну банкнот та монет національної валюти - казахстанського тенге".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв оголосив про відхід у відставку.

Також портал "Знай.uа" писав, що президент терміново відправив у відставку уряд.