Президент-утікач Віктор Янукович може повернутися до України, де його за державну зраду засуджено до 13 років ув'язнення.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на заяву адвоката Януковича Віталія Сердюка.

Так у середу, 20 березня, у Оболонському суді Києва він повідомив, що колишній президент України Віктор Янукович не має російського громадянства і планує повернутися в Україну.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Суддя Владислав Дев'ятко у відповідь на заяву адвоката підкреслив, що Януковича засуджено за злочин проти світу, а у нього немає термінів давності. Проте захист може подати апеляцію.

"Якщо апеляційний суд визнає вирок законним та обґрунтованим, ви можете запропонувати Януковичу добровільно прибути в Україну і відбути покарання у вигляді 13 років", – підкреслив Дев'ятко.

суд
суд

Сердюк у свою чергу нагадав, що адвокати екс-президента вже подали апеляційну скаргу.

Варто відзначити, що Оболонський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвокатів Януковича про зміну тексту вироку. Адвокати просили суд прибрати з вироку формулювання причини пом'якшувальної обставини для Януковича – "скоєння злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Янукович
Янукович

Окрім того захисники "легітимного" просили суд виключити з вироку посилання на відео з прес-конференції президента Росії Володимира Путіна, звернення "голови" окупованого Криму Сергія Аксьонова, запис перебування президента України Петра Порошенка в Криму в 2014 році та інші ролики, які якраз і є незаперечними свідченнями державної зради Януковича.

Нагадаємо, син колишнього українського президента Віктора Януковича Олександр Янукович намагається реалізувати сценарій реваншу в Україні за допомогою нової політичної партії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, майже через п'ять років після підступної втечі квартиру екс-президента Віктора Януковича на Оболонській набережній української столиці передали в оренду.

Також Знай.ua писав про те, що спливла інформація про стосунки президента-втікача Віктора Януковича та глави держави-окупанта Володимира Путіна.