Євросоюз готовий надати Україні черговий транш макрофінансової допомоги. Йдеться про допомогу у розмірі 500 мільйонів євро.

Про це повідомила глава Міністрества фінансів України Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook.

міністр фінансів України

"Європейські колеги високо оцінили прогрес щодо виконання програми, необхідної для другого траншу макрофінансової допомоги, а також підтвердили готовність надавати інвестиційну і кредитну підтримку проектів Приазов'я", — повідомила Маркарова.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що Європейська Рада в червні 2018 року остаточно затвердила четверту програму макрофінансової допомоги для України. Ця допомога загалом становить 1 мільярд євро.

В кінці 2018 року Єврокомісія надала Україні перший транш , який склав 500 млн євро. Ці кошти уряд України взяв під процентну ставку 1,25% річних. Погасити борг зобов'язалися до до квітня 2033 року.

На початку березня в Мінфіні заявляли, що Україна виконала більше половини зобов'язань для отримання нашою країною другого траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу на 500 млн євро.

За останні пять років ЄС уже виділив Україні 2,81 млрд євро макрофінансової допомоги.

Третій транш опинився під загрозою зриву через невиконання урядом України умов. Виділення допомоги скасували у січні 2018 року.

Україна не виконала чотири вимоги, зокрема, зняття заборони на експорт лісу-кругляку, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ та перевірку інформації про бенефіціарних власників компаній.

Нагадаємо, кандидат у президенти, глава НАБУ Роман Насіров, який нещодавно вийшов з-за грат, поділився з українцям рецептом подолання бідності та як досягти щасливого заможного життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, заступник міністра фінансів України Василь Шкураков заявив, що виділення ЄС чергового транш для України опинилось під загрозою.

Також Знай.ua писав про те, що в ЄС розповіли, що потрібно зробити, аби українці мали таку ж зарплату, як в Європі.