Відомий журналіст, головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов розповів про скандал в "Укроборонпром", про причетність до нього Олега Гладковського та Петра Порошенка. Про це журналіст розповів в інтерв'ю Politeka.

"Справа ця політична. Олег Гладковський керував тіньовими процесами в Укроборонпромі з дозволу президента Петра Порошенка, призначав голову концерну Укроборонпром - і минулого і діючого - Петро Порошенко. Тобто, направді, схему контролю створив сам президент. Якщо гвоорити про політичну відповідальність, про те, хто має за це відповідати - треба розуміти, що Гладковський лише частина, він не безпосереднім очільником.... Невідомо, чи буде вскрита вся ця схема повністю. При президентстві Порошенка - наврядчи", - розповів Бутусов.

Ми писали, що президент України Петро Порошенко відреагував на скандальне розслідування журналістів Bihus.Инфо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За його словами все розслідування будується на витоці данних з правоохоронних органів. Крім того він розповів, що відразу ж після виходу розслідування відразу ж підписав наказ про звільнення Олега Гладковського.

Раніше ми писали, що з'явилися нові подробиці корупційного скандалу в "оборонці". Відомо, що більша частина так званого "листування" на 87 сторінках, яке підлеглі Луценка передали навесні 2017 року до НАБУ, стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, якими керують два нардепи.

"Йдеться про факти заволодіння 300 млн куб. м. газу (кримінальне провадження від 12.12.2016 р.) Та одного з епізодів заволодіння коштами "Укрзалізниці" (виробництво від 31.03.2016 р.)", - заявили в Бюро.

Так, у першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються посадові особи і неформальні куратори ТОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТОВ "Енергія-Новояворівськ", бенефіціарами яких є два народних депутати (один з них - голова комітету Верховної Ради з питань транспорту).

Нагадаємо, Україна на порозі економічного колапсу: транш МВФ під питанням.

Як повідомляв Знай.uа політичні ігри чи корупція? – Чим насправді займається НАБУ.

Знай.uа писав, позбавили армію шансу перемогти: в НАБУ розсекретили кожну махінацію "Укроборонпрому".