Кандидат в президенти України Володимир Зеленський отримав шанс, який дається один раз в 50 років, вважає політолог Кость Бондаренко.

Відомий український політолог, історик та письменник Кость Бондаренко дав прогноз на президентські вибори, які відбудуться в Україні вже через 10 днів та розповів про те, що на його думку, відбувається в головах тих кандидатів, яких ми називаємо головними претендентами на найвищий пост в країні.

Про все це Кость Бондаренко розповів в інтерв'ю головному редактору видання "Хвиля" Юрію Романенку.

"Три основні кандидати надіються на те, що вони вийдуть у другий тур. І в нас вперше ситуація, коли ми не знаємо, хто виходить в другий тур. Інші ж кандидати думають про політичну осінь і про те, які будуть розклади і з чим можна прийти на осінні вибори (парламенські – ред.) тобто більшість кандидатів розглядають президентську кампанію, як перший етап парламентської"

Ключовими гравцями президентських перегонів є Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко і Анатолій Гриценко. Кость Бондаренко назвав головні дилеми, які стоять перед кожним з цих кандидатів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зокрема, перед Зеленським стоїть гамлетівське питання.

"Дилема для Зеленського – гамлетівська: бути чи не бути. І що робити з цим добром. Зрозуміло, що Зеленський – фігура далеко не самостійна. З оного боку. Але з іншого – це фігура досить жорстка. Він досить жорсткий, як людина, який не терпить над собою якогось керівництва. І, відповідно, для нього питання стоїть в тому, чи йти йому до кінця", - зазначив політолог.

У той же час, політолог не вважає зняття Зеленського з виборчих перегонів чимсь фантастичним. Адже будь-яка дія в політиці має свою ціну, каже Бондаренко. Він припускає, що "ті, які його висували і просували і всіляко старались йому допомогти, можуть піти на якісь домовленості чи то з Порошенком, чи то з Тимошенко, та спробувати зняти Зеленського з виборів. Та Володимир, на думку політолога, може "заарканитися" і "тупнути ногою".

Кость Бондаренко вказав на те, що у випадку, якщо Зеленський зніме свою кандидатуру, то в нього нема ніякої перспективи, і він це розуміє.

"Такий шанс як Зеленському дається один раз в 50 років", - зазначив політолог.

Нагадаємо, журналісти видання НВ привідкрили завісу "несмішних" зв'язків відомого гумориста Володимира Зеленського, якого називають найбільш рейтинговим кандидатом на пост глави держави.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерт розповів про роль Зеленського в політиці

Також Знай.ua писав, Арсен Аваков оцінив шанси слуги народу на президентських виборах