Поліція повідомила про чотири найрозповсюдженіші схеми підкупу виборців.

Про це розповів 22 березня заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

"Перша схема – збір анкетних даних громадян під приводом проведення соціальних опитувань, анкетувань. Паралельно ставляться питання щодо пріоритетності якогось із кандидатів у президенти. Якщо хтось вагається, ці "анкетологи" намагаються переконати людину на користь іншого кандидата". Максим Цуцкірідзе

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Друга схема - здійснення телефонних дзвінків з пропозицією проголосувати за того чи іншого кандидата. Третя – надання подарунків з агітаційною символікою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Як у нас передбачає законодавство, якщо вартість подарунку перевищує 58 гривень, то це – підкуп, а не агітаційні залучення. Остання схема, яку ми зафіксували, – виплата матеріальної допомоги під приводом та за умови голосування за певного кандидата. Це все зафіксовано, проводяться розслідування". Максим Цуцкірідзе

вибори в Україні
вибори в Україні

Крім того, заступник начальника ГСУ підкреслив, що на даний момент поліція склала 605 адміністративних протоколів. До адмінвідповідальності притягнули 85 осіб.

Цуцкірідзе зазначив, що серед загальнокримінальних правопорушень найбільше зафіксовано фактів хуліганства. Зокрема, йдеться про пошкодження рекламних конструкцій, агітаційних наметів тощо.

Нагадаємо, що шоумен Володимир Зеленський розповів про компроміси на які готовий піти заради завершення війни.

Зокрема, найрейтинговіший кандидат у президенти розповів, що можна піти на певні мовно-культурні поступки, зважаючи на особливість цих регіонів. Крім того він додав, що жодних інших поступок не буде.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Як повідомляв "Знай.ua", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оцінив шанси кандидата у президенти Володимира Зеленського на майбутніх виборах.

Також "Знай.ua" писав, що лідер студії Квартал 95 та кандидат у президенти Володимир Зеленський здивував українців несподіваною заявою щодо політичних амбіцій фронтмена гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука.