В Луганській області з українського боку відкрито КПВВ "Золоте". Відсьогоні пропуск осіб та транспортних засобів через контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду. Про це стало відомо із інформації, оприлюдненої прес-центром операції Об'єднаних сил.

"Сьогодні КПВВ "Золоте" було відкрите. Повідомлень щодо порушень його роботи наразі не було", - інформують у прес-центрі.

Цікаво, що представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) із врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook проінформувала, що днями українська сторона направила дипломатичну ноту країнам "нормандського формату", в тому числі Росії, і сказала, що 24 березня КПВВ "Золоте" буде відкрито.

"Плани РФ - інші. Їх план - повна ізоляція окупованого Донбасу. Сьогодні ми через відеоспостереження могли побачити територію за КПВВ "Золоте". Там - запустіння, відсутність дороги, жодного натяку на пункт перетину, жодного руху для розмінування території, встановлення пунктів перевірки документів, санвузлів", - зазначила Геращенко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"На нормандському форматі було домовлено про відкриття КПВВ "Золоте". Й ми вимагаємо від Путіна тримати своє слово", - наголосила вона. "А "Золоте" ми відкриємо. Аби жителям окупованих територій було легше і зручніше приїжджати на підконтрольні українській владі регіони", - підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, відкриття "Золотого" на Донбасі під загрозою зриву: бойовики "не змогли" нічого гарантувати.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в зоні ООС куля ворожого снайпера забрала життя старшого бойового медичного працівника.

Також "Знай.uа" писав, що українські військові знищили технікупутінських окупантів разом з боєприпасами, які вони везли у свої нори.