Український співак і лідер гурту "Океан Ельзи" - Святослав Вакарчук з неймовірною серйозністю сприймає прийдешні вибори і все, що з ними пов'язано. На своїй сторінці у Фейсбук він опублікував цілу передвиборчу пам'ятку, яку повинен прочитати кожен українець.

"...Ті, хто були при владі протягом останніх 27 років не здатні зламати систему, яку самі ж і породили. Щоб ввести нові правила гри до влади повинні прийти молоді професіонали, люди майбутнього, для яких справедливість і державні інтереси понад усе.
Разом з тим, нинішні політики теж можуть і повинні привести до справжніх змін. У них є шанс виконати історичну місію - створити і застосувати антидоти, завдяки яким стара токсична політична культура буде знешкоджена." - пише виконавець.

Далі Святослав пропонує рішення в законодавчій сфері, що личать справжньому народному обранцю.

"...Вже найближчі вибори в парламент треба провести за повністю пропорційною системою - відкритими регіональними списками з виключно партійним висуванням..."

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вакарчук вважає, що така система здатна завдати неймовірний удар по корупції, зменшити ймовірність зради депутатами інтересам виборців і дає шанси політикам "нової якості" потрапити в парламент.

Фолловери фронтмена здебільшого підтримують цю ініціативу, але є й ті, хто в корені не згоден:
"А чому б не мажоритарна система ??? Я згоден, що висувати в депутати має політична партія. Але вважаю, що депутат Верховної Ради повинен представляти адміністративну одиницю другого рівня.", "Хто такі ідеї підкидає, це ж навіть інтерв'ю про суд перебиває чи ви всіх тупим бидлом вважаєте?"

Безсумнівно, що в світлі останніх подій і очікувань українців, що Святослав буде висувати свою кандидатуру на пост президента, були і ті, хто поспішив внести і свою лепту в цей потік "передвиборної агітації":

"Хотіла б бачити вас в дії. Наприклад міністром економіки.
Якщо б ви балотуватися в президенти, я б за вас голосувала.", "Я з радістю підтримаю Вашу команду на парламентських виборах.", "Ви можете стати фасилітатором всіх демсил - це Ваша місія від усього українства."

Нагадаємо, що Зеленський заявив, що він готовий підтримати Вакарчука на виборах.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що Вакарчук заговорив про об'єднання з Зеленським.