Виборці можуть перевірити наявність свого імені у списках на вибори президента України 2019 в інтернеті.

Адміністративний суд України опублікував відповідну інструкцію на YouTube, повідомляє Рoliteka.

Так, виборцю необхідно зайти на сайт Державного реєстру виборців, а там в "Кабінеті виборця" вказати свої ім'я та прізвище, адресу електронної пошти та місце проживання. Після - на пошту прийде код для отримання підтвердження, номер і адреса виборчої дільниці. Після цього можна перевірити наявність свого прізвища у списках, які вивішені до дільничної виборчої комісії або прийти до відділу ведення Державного реєстру за місцем проживання.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Якщо вам не вдалося знайти своє ім'я у списках, необхідно це виправити в органі ведення реєстру. Громадянам України за кордоном - потрібно написати заяви у дипустановах України, приклавши до них документи, що підтверджують особу. Українці, що проживають на окупованих територіях, можуть у будь-якому органі ведення реєстру включити своє ім'я в список виборців.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Також повідомляється, що українці можуть тимчасово змінити місце голосування. Для цього потрібно подати заяву до органу ведення реєстру. У ньому вказується ділянка, в якому громадянин України хоче проголосувати. Якщо ж виборча адреса знаходиться за межами території України, то відповідну заяву потрібно направити до органу ведення реєстру виборців в МЗС України.

Нагадаємо, що понеділок, 25 березня, ЦВК звернулася до українців з важливою заявою, що стосується участі у виборах президента, перший тур яких стартує вже 31 березня.

Як повідомляв раніше Знай.uа, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі опублікував термінове звернення до українського народу напередодні президентських виборів, яке він виклав у вільний доступ.

Також Знай.uа писав про те, що з наближенням дати виборів розкривається все більше схем масштабних фальсифікацій, які здатні істотно вплинути на реальні результати волевиявлення українців.