Після того, як піде Олег Говорун, новим виконуючим обов'язки начальника управління президента з прикордонного співробітництва стане Олексій Філатов.

В Кремлі він курирує роботи з окупованими територіями, серед яких "ЛНР" і "ДНР".

Передає Хвиля

бойовики ДНР
бойовики ДНР

Говорун пішов у відставку, кажуть джерела російських ЗМІ, які знайомі із ситуацією.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На сайті Кремля Говорун все ще є начальником управління. До Філатова роботу з окупованим Донбасом в Кремлі курирував заступник Говоруна Максим Поляков.

Бойовики "ЛНР"
Бойовики "ЛНР"

Ще один заступник Говоруна – Денис Травін (займається куруванням економічними питаннями щодо Абхазії та Південної Осетії).

Говорун – найближчий помічник Владислава Суркова, якого називають не інакше як «Сірим кардиналом Кремля». Він також займається невизнаними територіями.

Владислав Сурков

Варто нагадати, що У випадку, якщо б Російська Федерація планувала б включити в свій склад захоплені райони Луганської і Донецької областей, то вона б це зробила давно. А поки, Кремль використовує "ДНР" і "ЛНР" як джерело дестабілізації ситуації в Україні.

З такою заявою виступила український соціолог, директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна.

"Але головна мета Росії — це включити ці території до складу України, причому таким чином, що керувати ними буде Росія, а утримувати вже Україна. Такий собі троянський кінь, або ракова пухлина, яку намагаються підсадити в організм Україні. Природно, Україна проти. Поки "ДНР" і "ЛНР" використовуються як джерело дестабілізації ситуації в Україні. І включати ці території до складу Росії і довічно їх утримувати Росії абсолютно не потрібно", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Головний путінський комуніст привселюдно поцілував "зливний бачок"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", На головному путінському каналі відбулася пекельна сутичка через Україну

Також "Знай.ua" писав про те, що Росія визнала свою поразку у війні на Донбасі