Росія готова до переговорів з Україною щодо ситуації на Донбасі. Так Кремль відреагував на слова кандидата в президенти України Володимира Зеленського про готовність до зустрічі з очільником РФ.

Про це заявив Дмитро Пєсков на прес-конференції для російських журналістів.

Зокрема він стверджує, що президент РФ Володимир Путін "відкритий до діалогу для вирішення всіх проблем, які стоять на порядку денному, але не в обрамленні провокацій і диверсій".

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

"Президент Путін від самого початку був і залишається серйозним прихильником цього діалогу. Крім того, президент Путін також неодноразово говорив: щоб врегулювати конфлікт на Донбасі головне — не діалог з Москвою". Дмитро Пєсков

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Володимир Путін та Дмитро Пєсков

Прес-секретар Путіна наголосив на тому, що конфлікт на Донбасі — внутрішньоукраїнський, а "Москва не його учасницею". За словами Дмитра Пєскова, його можуть вирішити "самі українці, якщо вони будуть говорити один з одним". Так Пєсков відповів на запитання журналістів щодо готовності спілкуватися з Володимиром Зеленським, якщо той стане президентом України.

"Це зовсім не означає, що переговори між президентами двох країн не будуть проводитися. В цілому Путін завжди відкритий для діалогу, за винятком тих ситуацій, коли намагаються цей діалог обрамити різними провокаціями, намагаються прикрасити диверсіями й так далі", - зазначив прес-секретар Путіна.

Раніше Зеленський розповів, як планує вирішити війну на Донбасі. На що він відповів, що бачить єдиний вихід — переговори з РФ.

"Війна з Росією. Тому потрібно говорити з Росією, однозначно говорити, повинні бути переговори й дипломатичний формат розмови з Росією в присутності представників західних", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, що психолог назвав головний козир Зеленського на дебатах.

Як писав "Знай.ua", "Україна стала найбільшим провалом Путіна": американський дипломат розповів про фатальну помилку Кремля.

Також портал "Знай.ua" писав, що "Прийде тварюка ще страшніша, ніж Путін": відомий музикант напророчив жахливе майбутнє Росії.