Чинний президент України Петро Порошенко заявив, що всі його рішення про призначення одеських губернаторів були помилками. Відповідну заяву з вуст гаранта прозвучало в четвер, 11 квітня в студії програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Порошенко стверджує, що було кілька причин для того, щоб прийняти таке кадрове рішення. Основною з них була та, що Одеський регіон впав у рейтингу українських областей відразу на 8 позицій і на даний момент займає третє з кінця місце".

Варто відзначити, що в цей момент у студії також був нещодавно звільнений голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

"Є інші позиції щодо використання коштів, так як на Одеську область йшло пріоритетне фінансування, в тому числі і на дорожнє будівництво — мільярди гривень. Пан Степанов це знає", - повідомив президент України.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Петро Порошенко вважає, що оцінка роботи влади, яку дали жителі Одеської області на виборах 31 березня, стосується не тільки президента, але і голови облдержадміністрації, адже це "політична посада".

"Більше того, це моя рідна область, і, звичайно, я очікував, що спільного та ефективно організованою роботою ми повинні отримати більший результат. Але це вільне волевиявлення громадян, і я повинен приймати це голосування", - пояснює гарант.

Президент визнав, що всі його призначення голів Одеської ОДА були невдалими.

"Це був і Палиця, і Саакашвілі, і Степанов… Це три помилки по Одеській області", - зазначив Порошенко.

Степанов не став мовчати і зазначив, що пов'язує своє звільнення безпосередньо з результатами першого туру президентських виборів в Україні.

"Інших підстав я не бачу, і заяву про звільнення я, природно, не писав. Дуже дивно це чути, тому що 2 березня Ви були на раді регіонального розвитку, де Ви, в тому числі, говорили про досягнення, економічні досягнення. Люди на виборах не вибирали губернатора, люди обирали президента країни", - пояснив свою позицію Степанов.

Нагадаємо, тепер фура з кокаїном обліплює Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, експерт проаналізував "телефонні дебати" Порошенка і Зеленського.

Знай. ua писав, що у Порошенка прокоментували "чорний ролик" про слугу народу.