Спікер виборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що єдиним можливим варіантом вирішення конфлікту на Донбасі є спільні дії України та міжнародних партнерів.

Про це повідомляють ЗМІ.

Він відзначив, що у штабі Зеленського не бачать іншої альтернативи Мінському процесу для вирішеня військового конфлікту на Донбасі. При цьому він відзначає, що названий процес не є ідеальним, проте альтернативи йому немає.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

"Що стосується війни на сході і Мінських угод, дійсно, "Мінськ" - не ідеальний, з ним багато питань, і на протязі багатьох місяців це питання буксує, але, на жаль, ніхто не може запропонувати іншої альтернативи. До мінського процесу прив'язані всі санкції, які сьогодні діють відносно Російської Федерації, і поміняти весь цей процес буде дуже важко", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Крім того Разумков відзначив, що Росія не дотримується угод, які були досягнуті на Мінському процесі та всіма силами намагаєтьмя перевернути його з "ніг на голову"

За словами Разумкова, наразі немає можливості для проведення демократичних виборів на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

"Інше питання, що Росія, як завжди, намагається перевернути з ніг на голову і піти в зворотному порядку - спочатку провівши вибори. Це можна назвати, як завгодно, але провести сьогодні демократичний процес на окупованій території - просто неможливо", - додав спікер штабу Зеленського.

Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков
Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков

При цьому Разумков підкреслив, що повернення окупованого Донбасу та Криму повинно відбутись виключно на умовах України.

Нагадаємо, українці бурхливо обговорювали розмову чинного президента України Петра Порошенка та його опонента на президентських виборах Володимира Зеленського під час ток-шоу "Право на владу". Представник штабу лідера "Кварталу" заявив, що Зеленський поводився толерантно.

Як повідомляв "Знай.ua", 14 квітня, як анонсував Прездиент України Петро Порошенко, відбудуться дебати кандидатів на НСК "Олімпійський". Вже відомо, що опонент гаранта Володимир Зеленський бути присутніми на них не планує.

Також "Знай.ua" писав, що у штабі Володимира Зеленського заявили, що провести демократичні вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу зараз неможливо.

Тимошенко не вистачило рішучості. Охотин про можливий союз Тимошенко і Зеленського