Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за тиждень до ругого туру виборів Президента України оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нетривіальну заяву під назвою "Без ненависті".

У повідомленні йдеться, що агресивність суспільно-політичного протистояння в країні досягла абсолютно неприпустимого рівня.

Арсен Аваков

"Всі настільки захопилися баталією, що, схоже, вже забули, заради чого введений сам механізм виборчого суперництва. Адже все просто: вибори – це суспільний договір про регулярній коректної демократичною процедурою, що забезпечує визначення домінуючої точки зору більшості. Коректної процедури", - зазначає міністр.

За його словами, зараз суспільство розділене на два непримиренні табори. І дехто вважає, що всі засоби хороші. Пропагандисти, в патетиці своєї агітаційної риторики, заявляють про те, що якщо не переможе їх точка зору, то Україна загине, пише видання Акценти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Арсен Аваков

"У спробі отримати голоси на свою підтримку – рвуть своїми закликами країну на частини, не замислюючись про наслідки, отруюючи гнівом величезні групи українського суспільства. В сторону йде мудрість, порядність та доброта – на порядок денний виходить НЕНАВИСТЬ", - додає Арсен Аваков.

Міністр впевнений, що ніяке керівне крісло в країні не варто того, щоб розміняти його на атмосферу взаємної ненависті в суспільстві. Ненависть відкидає нас назад, збиває в божевільні зграї – будить страх і жорстокість - руйнує розум.

"Політична конкуренція вийшла за межі здорового глузду, питання про вибір чергового – я підкреслюю – чергового президента підміняється боротьбою "абсолютного зла" "абсолютним добром". Це дуже погана, небезпечна і руйнівна підміна понять", - наголошує міністр.

Демонізація супротивника, боротьба на приниження, знищення і нинішній рівень поляризації суспільства абсолютно неприпустимі!

"Пора дуже ясно відчути цю небезпечну межу і зупинитися", - закликав Аваков.

Арсен Аваков

Нагадаємо, Зеленський терміново звернувся до Авакова.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що у Зеленського розповіли, яким бачать другий тур виборів.

Також портал Знай.ua писав, що справа рюкзаків Авакова набирає нових обертів: "чортівня" в суді перелякала навіть найстійкіших.