Верховна Рада наступного разу збереться вже після другого туру виборів. Зараз же народні депутати, як і більшість українців, знаходяться в очікуванні, хто ж переможе в президентських перегонах: Петро Порошенко або Володимир Зеленський. Про те, що говорять про це екстрасенси і астрологи, читайте на нашому порталі.

Але повернемося до наших нардепів, поки у них видався більш-менш вільний час (хоча і на пленарному тижні вони не сильно напружуються - авт.) вони можуть присвятити його для корисних справ. Хтось, можливо, постарається заручитися підтримкою майбутнього Гаранта, хтось, ймовірно, злітає за кордон і купить собі новий одяг або аксесуари, а хтось проведе час з книгою. Адже, як нам вдалося дізнатися, парламентарії небайдужі до читання.

Бібліофіли з мандатом

«Депутати кожен день у мене купують книги, - розповіла кореспонденту Знай.ua продавщиця книгарні, яка знаходиться в самій будівлі Верховної Ради. - Ми працюємо два тижні в місяць, коли проходять пленарні засідання, і немає дня, щоб у мене що-небудь не купили».

Книжкова крамниця розташована дуже зручно, її неможливо не помітити

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За її словами, за оренду під куполом їй доводиться платити 8 тис. гривень на місяць і буває дуже складно заробити що-небудь зверху.

«В першу чергу мені потрібно перекрити оренду, - пояснила продавець. - А потім вже щось заробити собі. Найдешевшу книгу у нас можна купити за 50 гривень, а найдорожча зараз коштує 12 тисяч. Свого часу були книги і по 30-40 тис. гривень. Це великі подарункові видання в шкіряній палітурці».

Також жінка зазначила, що в минулому депутати, коли брали книгу на подарунок, оплачували самі, зараз же найчастіше беруть у складчину.

У продажу є, як книги на російській, так і на українській мові

«Дивно, вони добре заробляють, але ось недавно підходив один з депутатів, обурювався, що книги дуже дорогі», - з подивом повідала продавщиця.

Дійсно, така скупість парламентаріїв не може не дивувати, особливо, якщо подивитися в якому дорогому одязі вони ходять і на чому їздять. Не кажучи вже про брендови аксесуари. Наприклад, свого часу Знай.ua писав, про сумочку Олександри Кужель, яка коштує 65 тисяч доларів, це майже 500 мінімальних зарплат. За таку суму при бажанні можна не те, що кожен день купувати нову книгу, а й побудувати невелику бібліотеку для українців.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв про те, що кума Президента носить сумочку вартістю 17 мінімальних пенсій.

Також ми писали, що соратниця Тимошенко змінила недорогу сумку на Dolce & Gabbana за десятки тисяч.

Чоловіки не відстають від жінок, Знай.ua повідомляв про те, що депутати люблять купувати годинник і авто одного бренду.