Відома українська журналістка Яніна Соколова розкритикувала Дмитра Гордона за нечесну агітацію на користь кандидата в президенти Ігоря Смешка.

Соколова опублікувала жорстке відеозвернення до Гордона, в якому відкрито заявила все, що думає з цього приводу.

Скандал виник після інтерв'ю, яке кандидат в президенти Геннадій Балашов дав журналістці Соколовій. Балашов відкрито звинуватив Гордона в тому, що він на гроші "кума Путіна" Віктора Медведчука рекламує Смешка на телеканалах того ж Медведчука.

За словами Балашова, і Дмитро Гордон, і Ігор Смешко, за якого вже більше, ніж пів року так "натхненно" агітує Гордон – замовні елементи, які працюють на проросійські сили.

"Це кадр Медведчука завжди був (Смешко – ред.). Медведчук його проштовхував в зовнішню розвідку, потім в СБУ. Про це всі знають. Гордон співучасник ... Методом Кашпіровського кожен день впроваджує ... Йому дозволили критикувати Медведчука і Путіна - присипляють пильність українців. У Гордона сьогодні божевільний рейтинг, тому що він на 4-х каналах включив свою кампанію "Дуремар". А фінансує це Медведчук ", - заявив Балашов.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Дмитру Гордону це інтерв'ю не сподобалось. Він напередодні ефіру зателефонував Яніні і заявив, що побачив анонс інтерв'ю і збирається подати в суд на Геннадія Балашова. А також висловив претензії самій Яніні Соколовій, заявивши, що йому дуже неприємно через те, що вона "дала можливість цій людині висловитись", назвавши Гордона і Смешка прихвостнями Путіна.

"Я цього в ефірі не говорила. В ефірі 5 каналу, на якому я працюю, ми не домовляємось із президентом, із генеральним продюсером, із шеф-редактором, про те, яким чином і хто має говорити в ефірі.
Дмитре, мені абсолютно все одно на якій "кнопці" я працюю. Де б я не працювала, я працюю не на власника каналу, а на професію. Відповідно, я, як журналіст, ніколи в житті не буду "топити" за будь-якого кандидата, навіть якщо цей кандидат має відношення до керівництва телеканалу, на якому я працюю.
Робота журналіста полягає в тому, щоб бути об'єктивним, а не заангажованим, що ви регулярно показуєте у своїх комплементарних інтерв'ю на користь тої чи іншої персони", - заявила Соколова.

Вона назвала "нонсенсом з точки зору журналістки" той факт, що Гордон агітує за Смешка.

"А історія з паном Смешко, де журналіст відкрито на телеканалі Медведчука, і в основному на цьому телеканалі, агітує українців голосувати за цього кандидата, це для мене взагалі нонсенс з точки зору журналістики.

Тому, давайте не будемо узагальнювати, давайте будемо орієнтуватись на стандарти світової преси – американської, європейської, де журналіст – лише особа, яка має на меті донести людям правду, а не якісь суб'єктивні думки, які ви нав'язуєте. В тому числі, топлячи за пана Смешка, кандидата в президенти України, що нині активно відбувається на телеканалі Медведчука", - відкрито заявила журналістка.

Нагадаємо, Яніна Соколова викликала на двобій путінську пропагандистку Скабеєву

Як повідомляв портал Знай.ua, Яніна Соколова пригрозила Росії війною через Жириновського

Також Знай.ua писав, Соколова поспівчувала російським виборцям "вічного президента": "Стабільно п'яний батя"