Відомий політолог Руслан Бортник сказав, як діятиме кандидат Зеленський у разі, якщо стане президентом. За його словами, він зрбить все для того, щоб "не втратити" і вибори парламентські - буде діяти досить швидко, рішуче і жорстко, пише Політека.

Днями з’явилася нова заява прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що він не збирається у відставку до виборів Верховної Ради, і що "вибори Президента – не привід для відставки прем’єра".

Так політолог вбачає у цьому спічі завуальоване бажання підготувати собі "шляхи відступу" і продовжити своє політичне майбутнє в Україні нинішнього прем’єра:

"Це не зовсім перевзування. Це дистанціювання від президента. І так чинить не тільки Гройсман, а й губернатори, і генеральний прокурор. Це торги з майбутнім президентом".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами аналітика, майбутній президент звільнити прем’єр-міністра не може, це може зробити тільки парламент, уряд же припиняє свої повноваження тільки при новообраному парламенті:

"Тобто це розуміння того, що, швидше за все, Порошенко не переобереться, і це вже торги із Зеленським, з його командою".

Політолог розповів, що Гройсман каже, що "сам я йти у відставку не збираюся", хоча це було б логічним політичним кроком, тому що Гройсман – член команди Порошенка і партійно, і по всих інших факторах. Він каже, що готовий з наступним президентом обговорити умови співпраці на період, як мінімум, до парламентських виборів. Чи прийме наступний президент, велике питання, тому що все-таки не можна виключити, що Зеленський може оголосити дострокові вибори парламенту, і під нього може бути сформовано нову коаліцію в парламенті, яка може облямувати у відставку Гройсмана".

Володимир Зеленський, в разі обрання його президентом України, обов’язково "спробує встановити контроль над урядом або спробує його відправити у відставку".

"Тому я думаю, що президент, щоб виграти парламентські вибори, буде діяти досить швидко, рішуче і жорстко".

Нагадаємо, у Порошенка прокоментували "зникнення" Путіна: замітають сліди.

Як повідомляв портал "Знай.uа": "Кінець" Порошенка: рекламодавець відхрестився від скандальних бордів.

Також "Знай.uа" писав, що батько Зеленського розповів таємницю "Слуги народу": "молю Бога щодня".