Закриття справи про ймовірні недостовірні відомості у декларації колишньої глави Національного банку Валерії Гонтаревої Київський апеляційний суд визнав законним. Варто зазначити, що найбільший інтерес з боку звинувачення викликає період відпочинку екс-чиновниці на Мальдівах в 2016 році.

Про це стало відомо завдяки матеріалам суду, які було опубліковано в українських ЗМІ.

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Згідно з матеріалами суду, 18 січня в Солом'янський суд зі скаргою звернувся адвокат Маловатський в інтересах клієнта на постанову детектива НАБУ про закриття кримінального провадження. Так, 13 лютого суд відмовив у задоволенні скарги адвоката. Не погоджуючись з рішенням суду, адвокат Маловатський подав апеляційну скаргу про відновлення справи за ст. 366-1 Кримінального кодексу.

Слідчий суддя встановив, що НАБУ не знайшло порушень у діях, оскільки вона не зобов'язана була декларувати витрати на відпочинок в липні 2016 року, взяв до уваги рішення Національного агентства з питань запобігання корупції про результати повної перевірки Гонтарєвої за 2016 рік і свідчення співробітників НАПК, які проводили цю перевірку і встановили відсутність у її діях ознак кримінальних правопорушень.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура завершила розслідування проти Сергія Курченка. Підозри у відмиванні мільярдів "сім'ї" Януковича оголошено його співучасникам: екс-глави АП Ложкіну і колишньому главі Нацбанку, чинному заступнику голови Адміністрації президента Філатову та іншим.

Нагадаємо, журналісти показали "маленьку квартирку" Гонтарєвої у великому хмарочосі Лондона.

Як повідомляв Знай.uа Пальчевський розповів про перемогу Зеленського: настає битва титанів.

Також Знай.uа писав, "Кандидатів багато, рехформатор один": Рибчинський показав, як політика Порошенка добиває українців.