Служба безпеки України отримала незаперечні докази того, що ФСБ і військова розвідка Російської Федерації цілеспрямовано займалася організацією терористичної діяльності на території України. У зв'язку з цим керівництво російських спецслужб необхідно оголосити в розшук.

Про це стало відомо завдяки заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

"Згідно з отриманими доказами відповідальність за організацію терору і диверсій на території України несуть директор ФСБ РФ генерал Олександр Бортніков, начальник департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ генерал Дмитро Мінаєв, начальник ГУ ГШ ЗС РФ віце-адмірал Ігор Костюков. Проти усіх осіб, причетних до організації та виконання терактів, порушено кримінальні справи. Крім того, зазначені особи повинні бути внесені як терористи в базу Інтерполу і в санкційні списки", – повідомив Турчинов.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов
Секретар РНБО України Олександр Турчинов

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Турчинов зазначив, що аналогічні злочини спецслужб РФ викрито і за межами України, зокрема використання бойових отруйних речовин на території Великобританії.

"Всі ці злочинні діяння дають підстави визнати спецслужби РФ, зокрема ФСБ і головне управління Генштабу збройних сил РФ, терористичними організаціями, а Росію – державою, яка поширює тероризм у світі", – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія витрачає мільярдні ресурси на підготовку до повномасштабної континентальної війні в Європі. А першим плацдармом, який вона постарається взяти, буде Україна. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час виступу на 12-му Київському форумі.

Нагадаємо, Турчинов приголомшив українців заявою: стара пісня про Путіна на новий лад.

Як повідомляв Знай.uа "Зеленський — маріонетка Коломойського": головний фейк про слугу народу зруйнували за лічені секунди.

Також Знай.uа писав, бійці ЗСУ отримають потужного крилатого монстра: путінські терористи трусяться від страху.