Кандидат у президенти України та керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський розкритикував медичну реформу Уляни Супрун.

Про це він заявив у інтерв’ю "РБК-Україна", пише Politeka.

Зеленський сказав, що Верховна Рада не має відповідей на деякі питання, що дуже цікавлять громадськість. Як приклад кандидат Зеленський навів медичну реформу і дії у зв’язку з цим в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун. Володимир Зеленський наголосив, що перед прийняттям рішення про реформування медицини в Україні потрібно врахувати думку самих українців.

"Приймають медичну реформу. Хто взагалі запитав у людей? "А як ми з села доїдемо в цю лікарню?", тому що тепер швидка допомога не приїжджає, а у моєї дитини 39 (температура), та навіть якщо 37 і це бабуся з онукою, у неї серце хапає, до неї не їде швидка допомога, тому що у нас така реформа", - обурився лідер президентських перегонів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Супрун приступила до виконання обов'язків міністра охорони здоров'я влітку 2016 року. В рамках медичної реформи пацієнти отримали право вільно обирати свого лікаря. Окрім того, 99% наявних комунальних закладів, які надають первинну медичну допомогу, стали автономними підприємствами та уклали договір з Національною службою здоров’я. Відтепер дохід напряму залежить від кількості пацієнтів, які обрали свого лікаря в закладі.

Зазначимо, що Володимир Зеленський дав інтерв'ю журналісту Владиславу Красінському, яке він виграв у кандидата в партії настільного тенісу відразу після оголошення результатів екзит-полів після першого туру виборів, ставкою якої було… власне інтерв’ю.

Нагадаємо, що Зеленський виніс вердикт щодо об'єднання з Порошенком.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський розкрив плани після виборів: розпуск Ради, імпічмент та легалайз.

Також Знай.ua писав про те, що українцям пояснили порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів.