Український політик та громадський діяч, лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко допустив, що після можливої перемоги кандидата Володимира Зеленського на виборах велика частина депутатів від партії "БПП" можуть перейти в коаліцію саме до Зеленського. Про це політик розповів в інтерв'ю Politeka.

"БПП зараз у непростій ситуації. Частина депутатів поховалася, я не знаю, що буде далі з партією. Взагалі у довчасних виборах зацікавлений не тільки Зеленський, але і самі БПП, вони, звичайно, мобілізували свій електорат, але невідомо, що буде з БПП 31 жовтня... Провладна частина роздробиться. Крім радикальної частини прихильників Порошенка решта депутатів не буде активно воювати проти Зеленського і навіть можуть його підтримати", - розповів Томенко.

Нагадаємо, лідер партії "Рідна країна" прокоментував "досягнення" чинного президента Петра Порошенка та його команди за 5 років перебування при владі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Томенко відзначає, що головним успіхом команди влади називають реформу децентралізації. Також вважається, що визначальну роль у цій історичній для громадян справі зробили депутати прогресивної і народної більшості ВР.

"Нині хочу продемонструвати реальний зміст децентралізації для правильних депутатів і неправильних областей, міст і громад України. Отож, відомо, що команда Гройсмана-Порошенка удосконалила застарілу систему Януковича-Азарова по підкупу депутатів за наші, бюджетні кошти. Схема проста: депутат голосує “за” ініціативи влади не читаючи, а натомість – влада наділяє наші, бюджетні кошти на їхні округи", - підкреслив політик.

Окрім того, Томенко проаналізував розпорядження Уряду Гройсмана “Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій” від 23 січня 2019 року.

Нагадаємо, Микола Томенко висловив свою позицію щодо другого туру виборів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі розгораються суперечки з приводу прийнятого президентом рішення про звільнення губернатора Одеської області Максима Степанова.

Також Знай.ua писав про те, що столиця продовжує потерпати від управлінських рішень київської влади.