Головними ризиками для економіки України зараз є політична невизначеність, а також макроекономічні ризики.

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова, пише видання "Хвиля".

Під час доповіді в VoxUkraine Маркарова зазначила, що в рік виборів на стабільність значно впливають політичні процеси.

"Те, що ми справжня демократія це дуже добре. Те, що ми не знаємо, хто буде президентом, коли у нас починається виборчий процес, це дуже добре, але це невизначеність, яка безпосередньо впливає на фіскальні ризики", - сказала вона.

Оксана Маркарова

Маркарова відзначила, що політика впливає на інвестиції, "коли інвестори зупиняються, чекають, хочуть почути", які політики будуть приймати рішення.

За її словами, друге - це макроекономічні ризики.

"Ми дуже сильно зміцнили нашу економіку. У нас дійсно макроекономічна стабільність безпосередня в порівнянні з іншими роками. Ми ростемо 13-й квартал, у нас інфляція нижче. Але ми ще не в тій точці, коли незалежно від політики економіка буде впевнено рухатися вперед", - сказала міністр.

На її думку ще не повністю сформовані всі інститути та незалежні, і не всі макроекономічні політики стабільно працюють, що від персоналій нічого не залежить.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Нагадаємо, підприємці від нового президента чекають нові податковий і митний кодекси, детінізацію та відкриті конкурси

Як повідомляв портал Знай.ua, зарплати українців за три роки зросли быльше, ніж вдвічі.

Також Знай.ua писав, експерти прогнозують, що уцьому році середня номінальна зарплата в Україні може підвищитися на 20%