Під час екстреного засідання Ради національної безпеки й оборони у четвер, 18 квітня, чинний президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про реформацію Окружного адміністративного суду Києва.

Як відомо, в цей же день суд визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Про це повідомив Telegram-канал Makarenko.Live.

"Це пожежа, пушка, бімба, як сказав би Микола Янович — Порошенко розпорядився реформувати Окружний адміністративний суд Києва, який сьогодні визнав незаконною приватизацію Приватбанку. "Ми повинні провести об'єктивну оцінку і запустити перезапуск цього суду" — заявив чинний (поки ще) президент Петя Порошенко на екстреному засіданні РНБО з приводу визнання націоналізації Приватбанку незаконною", - йдеться у публікації каналу.

Петро Порошенко

Раніше повідомлялося, що чинний президент України Петро Порошенко терміново скликав членів Ради національної безпеки і оборони. Глава держави пояснив, що метою зустрічі буде обговорення ризиків і погроз у зв'язку з ситуацією, що склалася з "ПриватБанком".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів щодо ПриватБанка. Націоналізацію установи скасували.

Варто відзначити, що 16 квітня Господарський суд Києва оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом Ігоря Коломойського. Таким чином це питання відклали до закінчення виборів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ "Акватера" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова в Приватбанку і стягнув 24,8 мільйона гривень.

Також портал Знай.uа писав, що третейський суд у Гаазі виніс рішення на користь Приватбанку у справі проти держави-агресора Росії по експропріації активів банку в анексованому Криму.