У Центрвиборкомі розповіли, як проголосувати після закриття виборчих дільниць о 20:00.

На своїй сторінці в Facebook глава ЦВК Тетяна Сліпачук написала, що відповідно до статті 75 закону Про вибори президента України голосування на дільницях будуть проведені виключно з 8:00 ранку до 20 годин вечора.

вибори в Україні
вибори в Україні

Крім того, за словами жінки, 21 квітня - це не тільки день повторного голосування за президента України:

"У нашій країні в цей день також будуть відзначатися відразу кілька релігійних свят".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також Сліпарчук розповіла, що про закінчення голосування повідомляють за 5 хвилин до 20 години:

Вибори в Україні
Вибори в Україні

"Якщо ви прийдете на ділянку вже перед самим закриттям, частиною 10 статті 76 вищезазначеного Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ЦВК оголошує про закінчення голосування".

Також вона пояснила, що робити, якщо на голосування ви прийшли рівно о 20.00:

"Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати і для цього один з членів комісії о 20 годині підходить до входу і запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері".

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Голова ЦВК зазначила, що слід пам'ятати, що в такому випадку виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного тільки для отримання бюлетеня та голосування.

Сліпачук закликала відповідально поставитися до процесу волевиявлення і не порушувати встановлений законом порядок.

вибори в Україні
вибори в Україні

Нагадаємо, що в суботу, 20 квітня, в Україні офіційно розпочався "день тиші" напередодні другого туру виборів президента. Згідно з чинним законодавством в цей день забороняється будь-яка агітація, як в ЗМІ, так і на вулицях українських населених пунктів.

Як повідомляв портал Знай.uа, після дебатів на НСК "Олімпійський" кандидати в президенти продовжать діалог в студії на телеканалі "Суспільне"о 21.00, 19 квітня.

Також Знай.uа писав про те, що в команді Володимира Зеленського розповіли, як не допустити фальсифікації на виборах президента, 21 квітня.