У російському Волгограді військового пенсіонера "кинули". Йому відмовилися визнати військову службу в “ДНР”, пояснивши це тим, що такої держави за міжнародним правом не існує.

Ситуацію висвітлив сам пенсіонер - Михайло Заїкін, який брав участь в бойових діях на стороні терористів. Яквиявилось, він вимагав відшкодувати йому пенсію, яку припинили виплачувати з моменту його прибуття на Донбас.

Зазначимо, російським законодавством передбачено, що військову пенсію припиняють у разі вступу на військову службу або на службу в органи внутрішніх справ РФ і в будь-яких інших державах.

"Документи, видані посадовими особами не визнаної держави, не могли бути покладені в основу при прийнятті рішення про припинення виплати пенсії і не є належними доказами у справі", – підтвердили в суді, де розглядався позов пенсіонера.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Суд визначив, що “народна міліція Донбасу” не вважається за російськими законами військовим формуванням іноземної держави, так як держави “ДНР” по міжнародному праву просто немає.

Зрештою, у результаті рішення військкомату було визнано незаконним і Заїкіну були змушені повернути всю невиплачену пенсію.

Екс-бойовик навіть зняв відео-скаргу, як лишаютьросійської військової пенсії за службу в "ДНР":

Варто нагадати, що "ДНР" - невизнане та самопроголошене квазідержавне утворення. Знаходиться на окупованій Російською Федерацією території окремих районів Донецької області України.

Нагадаємо, "великий рогатий": мережа сміється над свіжим фото ватажка "ДНР" і його спільників.

Як повідомляв портал "Знай.uа": друг "Гіві" не встиг підзаробити: під Кримом схопили терориста "Сомалі".

Також "Знай.uа" писав, що Кіркоров, Басков та Гришковець рвуться до України: чому "бомонд Путіна" марить Києвом.

Український письменник і сценарист Андрій Кокотюха прокоменував звернення драматурга і актора Євгена Гришковця щодо гастролей російських артистів в Україні.