Щойно о 21 годині у Києві суд розпочав розгляд позову щодо скасування реєстрації Зеленського як кандидата в президенти. Справу розглядає Шостий Апеляційний Адміністративний суд Києва.

Позивачем у цій справі виступає спостерігач за виборами на одному з округів Андрій Хилько. Він заперечує, що пов'язаний з Порошенком.

У суд подали позов з вимогою скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти.

"Суть справи: про визнання порушення у підкупу виборців та скасування рішення ЦВК № 153 від 30.01.2019 р. про реєстрацію кандидата Зеленського В.О", - сказано в позові.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Юрій Романенко - політолог, експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього, докладно пояснив ситуацію, що склалася. За його словами, згідно діючого законодавства підстав для зняття з виборів може бути дві:

  • якщо кандидат помер;
  • якщо кандидат власноруч написав відмову від участі у виборах.

"Навіщо це роблять? А просто, щоб підірвати легітимність нового глави держави. Дрібно, подав, як їх душі. Б'ють по дружинам, по всьому. Така їхня жадоба влади. Більше пекла, більше трешу, згоріла хата, гори й сарай", - зазначив Романенко.

Зеленський на дебатах

За словами політолога, у позові йдеться "про визнання порушення у підкупу виборців та скасування рішення". Перший тур пройшов 31 березня, позов можна було подати відразу, але ж ні, дочекались критичної дати, напередодні другого туру виборів, які відбудуться завтра, 21 квітня.

Нагадаємо, змушують стояти в черзі не просто так: нова схема фальсифікації на виборах, про це повинен знати кожен.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленського хочуть зняти з виборів.

Також портал "Знай.ua" писав, Олена Зеленська терміново звернулася до українців. Дружина кандидата у президенти України Олена Зеленська зазначила, що для неї день тиші виявився занадто гучним. І написала про це цілий допис.