В суботу, 20 квітня, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення у справі націоналізації ПриватБанку - згідно з ним дозволено розірвати договори поруки Коломойського за кредитами рефінансування фінансової установи в Нацбанку.

суд
суд

Однак на цьому судові баталії не закінчуються, оскільки Національний банк України оскаржить вердикт суду.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

НБУ
НБУ

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У банку уточнили, що екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський “показав небажання виконувати взяті на себе зобов’язання добровільно”.

“У вересні 2017 року він звернувся до суду з вимогою розірвати вказані договори поруки. Судове рішення на користь Ігоря Коломойського не набрало законної сили і, безумовно, буде оскаржено апеляцією”, – повідомив глава управління юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

На думку чиновника, це судове рішення “вже третє не на користь держави за останні три дні”, чим серйозно занепокоєні у НБУ.

“Чергове рішення суду створює правову невизначеність, а, отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні в майбутньому. Це рішення суду також ускладнює захист інтересів держави в судових процесах в інших юрисдикціях по відшкодуванню збитків, заподіяних банку і державі колишніми власниками “ПриватБанку” , – резюмував Григорчук.

Нагадаємо, Печерським судом Києва ухвалено рішення на користь Ігоря Коломойського.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Згідно рішення, дозволено розірвати договори поруки олігарха за кредитами рефінансування ПриватБанку в Нацбанку. Сума кредику становить не багато, не мало - 9,2 мільярда гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацбанку України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

ПриватБанк
ПриватБанк

Також Знай.ua писав про те, що колишній співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський заявив, що йому все одно, як скасування націоналізації банку вплине на операційну діяльність фінансової установи.