Другий тур виборів президента України пройшов 21 квітня. У нього пройшли кандидат у президенти Володимир Зеленський і чинний президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, що у першому турі Зеленський набрав 30.2% голосів, а Порошенко 15.9.

ЦВК мала опублікувати офіційні результати виборів президента України до 1 травня.

Вибори президента України 2019: хто переміг

Экзитоплы 21 квітня показали, що Володимир Зеленський має величезну перевагу: 73% проти 25.5% у чинного президента Петра Порошенка.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

І соцопитування не помилилися, офіційні дані від ЦВК підтвердили це: Володимир Зеленський отримав 73.22 відсотків голосів і став новим президентом України в 2019 році. Комісія завершила обробку протоколів близько 17:00 23 квітня.

Петро Порошенко отримав 24.45 відсотків голосів.

До 4 травня результати виборів президента України повинні бути опубліковані в "Урядовому кур'єрі" та "Голосі України". З цього моменту вибори офіційно вважаються такими, що відбулися, а Володимира Зеленського можна вважати "без 5 хвилин" президентом України.

Він повинен буде дати присягу і вступити на посаду головнокомандувача країною до 3 червня. Все це повинно проходити у Верховній Раді України.

Вибори президента України 2019: що показав екзит-пол

Перші дані по экзитполу з'явилися в Україні 21 квітня о 20.00. Вже тоді стало зрозуміло, що Володимир Зеленський напевно стане президентом України – йому віддали свої голоси 73 відсотки опитаних виборців.

Петро Порошенко отримав у свою чергу лише 25.5%. Крім цього цікава деталь, що чинний президент України переміг (за результатами екзитполу) лише у Львівській області. Тоді, як у першому турі він переміг у трьох областях України: Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській.

Нагадаємо, що перед виборами, за 2 дні до них, пройшли дебати кандидатів у президенти України. Після них, якщо вірити соцопитуванням, Володимир Зеленський лише зміцнив свої позиції в президентській гонці.