У вівторок, 23 квітня, співробітники Держбюро розслідувань нагрянули в НАБУ із обшуком.

НАБУ
НАБУ

Про це стало вдомо із екстреного повідомлення журналістів Hromadske.UA.

Наразі відомо тільки те, що обшук пов'язаний із рослідуванням корупційних схем в Укроборонпром.

Результати обшуку у офісі антикорупціонерів поки невідомі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, з'явилися нові подробиці корупційного скандалу в "оборонці".

скандал з Укроборонпромом
скандал з Укроборонпромом

Відомо, що більша частина так званого "листування" на 87 сторінках, яке підлеглі Луценка передали навесні 2017 року до НАБУ, стосується розслідувань протиправної діяльності компаній, якими керують два нардепи.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Йдеться про факти заволодіння 300 млн куб. м. газу (кримінальне провадження від 12.12.2016 р.) Та одного з епізодів заволодіння коштами "Укрзалізниці" (виробництво від 31.03.2016 р.)", - заявили в Бюро.

Так, у першому випадку до кримінальної відповідальності притягуються посадові особи і неформальні куратори ТОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТОВ "Енергія-Новояворівськ", бенефіціарами яких є два народних депутати (один з них - голова комітету Верховної Ради з питань транспорту).

"Досудове розслідування у цій справі завершено, матеріали відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого її передадуть до суду. Встановлено суму збитків - 1,4 млрд грн", - зазначили в НАБУ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо, що Солом'янський суд Києва залишив Владислава Бельбаса на посаді директора державного розрахункового зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт", який фігурує у справі за розтрату понад 55 мільйонів гривень.

Таке рішення в четвер, 18 квітня, прийняла слідча суддя Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання НАБУ погодженого з САП.

Також Знай.ua писав про те, що особи, які допомогли родині директора НАБУ Артема Ситника продати землю в Криму, виявилися колаборантами Кремля - громадянами України, які після окупації Криму отримали російські паспорти, і ведуть на окупованому півострові туристичний бізнес, сплачуючи податки до казни окупаційної влади.