Заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинківський вель Сенк висловив надію, що майбутній президент України Володимир Зеленський незабаром відвідає Польщу з офіційним візитом. Про це повідомляє "Польське радіо" у вівторок, 23 квітня.

Як сказав Шинківський вель Сенк, він – "помірний оптиміст" в тому, що стосується відносин між Україною та Польщею, і висловив надію, що Зеленський скористається запрошенням президента Анджея Дуди і приїде до Польщі.

"Вони складні, але вони важливі для Польщі і майбутнього Європи", - прокоментував дипломат українсько-польські відносини в ефірі TVP Info.

Він заявив, що з "надією приймає новий вибір українського народу", додавши, що перемога Зеленського на виборах – це заклик до проведення реформ і вирішення проблем з корупцією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Реформи почав президент Порошенко, сподіваюся, що їх продовжить новий президент", - сказав Шинковський вель Сенк.

Представник МЗС також зазначив, що Польща буде очікувати курсу, який новий президент визначить у різних сферах.

"Це очікування повне надії, і я думаю, що ми повинні дати новому президенту шанс підготувати цей новий курс", - підсумував дипломат.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента і пообіцяла Україні подальшу підтримку з боку уряду Німеччини.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент Франції Еммануель Макрон і переможець президентських перегонів в Україні Володимир Зеленський домовилися і далі розвивати двосторонній діалог між країнами, в тому числі взаємні візити. Про це йдеться в повідомленні адміністрації президента Франції за результатами проведеного напередодні телефонної розмови з Зеленським.

Також портал Знай.uа писав, що слідом за Меркель, Трампом і Макроном Володимира Зеленського привітав з перемогою прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.