У штабі Володимира Зеленського відреагували на закон, який може обмежити права президента. Представник Зеленського заявив, що це "спроба вдарити під дих".

Про це повідомив спікер штабу переможця виборів президента Дмитро Разумков.

"У нього забирають кандидатуру міністра закордонних справ, кандидатуру міністра оборони, генерального прокурора, подачу глав ОДА і багато інших речей, які фактично закріплені різними законодавчими актами, в тому числі Конституцією. Цей закон лежав давно, єдине, я не знаю, який там був текст, але сьогодні це спроба вдарити під дих не тільки Зеленському, але і 73% громадян, які підтримали його кандидатуру у другому турі", - зазначив він.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Водночас Дмитро Разумков нагадав, чому саме українці голосували за Зеленського. За його словами, за Володимира проголосували саме через те, що хотіли, аби він виконав свої передвиборчі обіцянки. Серед них було і зняття депутатської недоторканності та закон про імпічмент.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Фактично, йому віддали голоси за те, щоб він робив ті дії, які на себе взяв в рамках виборчої кампанії, в тому числі закон про імпічмент. Не тільки закон про імпічмент. Було зняття депутатської недоторканності, зняття недоторканності суддів, з президента, закон про імпічмент і закон про відкликання народного депутата", - підкреслив спікер штабу лідера президентських перегонів.

Політтехнолог також уточнив, що поки "не бачив текст законопроекту". Варто зазначити, що у Верховній Раді України пропонують обмежити повноваження гаранта. Відповідний законопроект запропонувала Оксана Сироїд, що в партії "Самопоміч". Його вже надіслали всім фракціям ВР для ознайомлення.

Нагадаємо, що Володимир Зеленського закликали стратити всіх, хто заробляє на війні: "Народ йому аплодуватиме".

Як повідомляв "Знай.uа", Лобода, Басков, Топалов та інші привітали Зеленського: фото.

Також "Знай.uа" писав, Зеленський кинув виклик Путіну, - євродепутат.